Fördelar med Kenospel jämfört med Bingospel

Kenospel eller bingospel?

Många tycker att spelen bingo och keno liknar varandra väldigt mycket, och det stämmer faktiskt. Spelen har många likheter och baseras från början på samma spel, så det är inte konstigt att det märks än idag.

I båda spelet dras bollar och resultaten visas på en skärm. Just dessa bollar och därmed vinnande nummer är dock också det som skiljer spelen åt. I keno är antalet bollar – och därmed möjliga nummer – nämligen 0, och bingospel spelas med 75 bollar (som kan bli vinnande nummer).

Fördelar med Kenospel:

Du väljer själv dina nummer, detta har du inte möjlighet att göra om du spelar bingo. Du får istället en bricka med färdigt ifyllda nummer. Om du föredrar att välja dina egna siffror passar Kenospel dig troligtvis bättre.

Vid bingospel dras nummer tills en vinnare har fått de nummer som krävs. Med andra ord innebär detta att det endast finns en vinnare vid varje omgång. Varje Keno-omgång har dock ett bestämt antal nummer som ska dras (20) vilket innebär att dina chanser vid vinst är större med detta spel.

Sist men inte minst, en fördel för oss som är lite virriga av oss: om du inte märker att du har en vinst på din bingobricka (för att du missade ett nummer eller liknande) går du miste om din vinst. Så är dock inte fallet om du väljer att spela Keno. Då kan du nämligen alltid begära att få dina nummer kontrollerade i efterhand.

Så som du ser finns det faktiskt flera fördelar med kenospel jämfört med bingo. Givetvis är det en smaksak vilket av spelen var och en föredrar men man kan nog säga att inbitna bingofantaster åtminstone bör prova detta spel också!

 

Close