Det du behöver veta om Svenska Spels Keno spel och Kung Keno

Svenska Spels Keno spel

Alla svenskar har förmodligen någon gång sett Svenska Spels Keno spels dragningar på tvn. Dessa dragningar sker nämligen varje dag, på TV4, som ju är en kanal som de flesta hem har tillgång till. Det finns inga tillförlitliga tittarsiffror för hur många som tittar på Svenska Spels Keno spels dragningar, men en sak är säker: om ingen tittade, och framför allt, spelade, skulle programmet knappast visas under bästa sändningstid under en så lång tid.

Vad skiljer då Svenska Spels Keno spel från t.ex. olika nätkenospel?

För det första innebär ju det faktum att denna Kenotyp är så välkänd och populär till att vinsterna emellanåt kan vara mycket stora. Vinner du, vinner du med andra ord förhoppningsvis mer än du hade gjort om du hade spelat på nätet. Dock begränsas givetvis din frihet lite när det gäller när du kan spela och så vidare då Svenska Spels Keno spels dragningar sker på en viss tid.

Du spelar spelet genom att pricka in 1-10 siffror av 20 (av 70 möjliga totalt), precis som du gör när du spelar spelet annars, när det gäller detta skiljer sig inte Svenska Spels variant av spelet från nätversionerna på något vis.

Det finns dock en liten extrafunktion eller finess med Svenska Spels Keno spel, nämligen det som kallas Kung Keno. I slutet av varje dragning dras nämligen ett extra nummer, detta nummer kallas just Kung Keno. Tanken med att detta extra nummer dras är nämligen att den som prickat in tio nummer plus extranumret vinner den högsta vinsten. Du vet med andra ord att jackpoten är din när du inte bara prickat in alla de tio första siffrorna utan också Kung Keno numret.

Svenska Spel använder "Lett å vinne" (med andra ord "Lätt att vinna" fast uttalat med gotländsk dialekt) som slogan för sitt spel. Det är dock i verkligheten inte vare sig lättare eller svårare att vinna på denna variant av Keno än på någon annan.

 

Close